Petua supaya tidak dibenci.


Jika beliau ajak keluar date, atau lunch, atau apa-apa saja lah yang memerlukan anda untuk berjumpa, jangan sesekali memberi sebarang bentuk alasan. Jika mahu, just simply say "I on ja, ihiks". Jika tak mahu, juga just simply say "I tak mahu la, sorry".

Sini ada contoh kejadian. Observe.


     Babak satu, Jumaat.

       "You busy tak Ahad ni? Jom keluar. I belanja you dinner ngan wayang. Nak?" Kata lelaki itu.

       "Em. Ahad? I tak sure lagi la. Nanti I confirm-kan okay." Kata perempuan itu.

       "Okay." Kata lelaki itu.


     Babak dua, Ahad.

       "You, I kat KL Sentral ni. On the way nak balik kampung." Kata perempuan itu.

       "Owh, okay. Take care tau..." Kata lelaki itu.


     A moment later...

       "Eh. Bukan ka hari ni dia kata nak confirm-kan jadi ka tak nak kuar dengan aku?

3 comments:

meixie said...

Heh petua untuk tidak dibenci ya?
Jawapan yang selalu diguna pakai adalah "I tak mahu la I dah ada boypren, sorry"

Tapi kenapa masih di-attack sebegitu rupa? Cist

Tips ini gagal HAHAHAHAHA

Asfa Vague said...

Adik nakal, cuba baca 'p/s' tu betul-betul. Fahamkan maksud ayat tu.

meixie said...

Samalah, he used to be my so-called-secret admirer. Faham?