Influence.

 
* McKenzie dan Summer.

      So, you ade boyfriend?

      Takde.

      Kenape takde?

      Sebab I tak nak ade.

      Ala... Tak caye lah.

      You tak percaya seorang perempuan boleh hidup sendiri dan bebas?

      You ni lesbian?

      Tak lah. I bukan lesbian... I just rase I tak selasa jadi girlfriend sape-sape pun. I sebenarnye rase I tak selasa jadi ape-ape pun to anyone.

      Tak faham langsung.

      Really?

      Nope.

      Okay. I explain bagi faham.

      Explain-kan.

      Okay. I suka hidup sendiri. Berdikari. Relationship ni bagi serabut, and buat orang terluka. Sapa yang nak relationship yang macam tu? Kita muda lagi. Tinggal kat bandar yang cantik. So kena la berseronok, enjoy, selagi boleh and... simpan dulu bende-bende serius tu untuk esok-esok.

      Peh... You memang sempoi. Dia memang sempoi.

* Tom mencelah.

      Okay. Kejap, kejap. Ape akan jadi kalau you jatuh cinta?

      You pun tak pecaye bende camni kan?

      Itu cinta. Bukannya Santa Claus.





* Petik dari: (500) Days of Summer.

3 comments:

Ninaaa said...

Sepanjang aku hidup sbg remaja aku masih belum ada relationship yg special. Kalau masa sekolah dulu mungkin boleh lagi sbb sentiasa berada dekat dengan family ada ramai kawan, dia tempat kita beradu kasih tapi sekarang aku jauh dari semua. Kwn pun ada teman istimewa aku sorang mcm loser tak tentu hala menangis sorang2 :(

Jadi aku percaya manusia yg gagah apa sekalipun, pasti perlukan teman istimewa

Asfa said...

Ninaaa, cari la, sampai jumpa.

.fatinyhns said...

ini babak favorit (: