Kebenaran yang menyakitkan.

 
   
Kenapa dengan husband you tu, Norah?


      Tah. Aku tak faham la die ni.

      Eh, husband you tu kan. Ni kalau kat office I ni kan...

      Ape pulak office you ni Hani?

      Tak la... Kalau kat office I... Kan ade geng-geng makcik yang dah kawin. Bile pagi-pagi dah monyok, mesti kitorang cakap, semalam tak dapat la tu.

      Ahahaha mane ade la. Mane ade husband I macam tu.

      Kot la... Kan?

      Eh tapi kan Hani, selalunye kan, lelaki yang selalu akan monyok kalau tak dapat.

      Yeke?

      Yela. Perempuan kan tak kisah sangat kalau tak dapat. Tak buat pun takpe la. Okay je.

      Laki?

      Laki la yang selalu mintak. Bile tak dapat, mule la angin satu badan. Monyoook je. Ahahaha.

      Hm betul jugak kan. Ape pendapat you, Asfa?


Hani dan Norah serentak pandang aku. Teruja menunggu jawapan dari orang yang suka membangkang. Hani knows I tak dapat bangkang fakta ni.

Dem.

1 comment:

EZAN IDMA said...

Malam tadi tak dapat ke bang?