Planted.


You, taknak tido?

      Tak kot.

      Kenape pulak?

      Susah la.

      Lah… Ape pulak susah?

      Nak I explain lagi ka? 

      You… Tido la, na. Please.

      Tak boleh…

      Boleh la…

      You sama macam mum I. 

      Macam mum you?

      Banyak kali I explain, tak kira macam mana I cerita, dia tetap takkan faham. 

      Faham ape?

      You pun takkan faham. 

      Ok, try me.

      I… Susah… Nak… Tido. 

      You… Try la dulu. Just close your eye.

      It won’t work. 

      Try la… I buat boleh je.

      See. You memang takkan faham. 

      Ok takpe now you cube faham I pulak.

      Faham apa? 

      I just nak you tido. Tido malam ni. This night. And every night after this. I nak you jadi manusia normal. Manusia macam I. Tido malam, siang berjage. I taknak la nanti siang you tido pulak. If siang pun you berjaga, bile you nak tido? I just worried about you, okay?

      You… Please… I memang susah nak tido. Bukan I buat-buat. Bukan I saja-saja. Bukan mindset I. Memang tak boleh. You manusia normal, senang tido malam. I susah. Macam mana I nak buat orang yang senang tido, faham perasaan orang yang susah nak tido? 

      …Macam mana I nak orang yang senang-senang pejam mata, then sleep automatically, faham perasaan orang yang pejam mata 10 jam pun takkan tertido? You tak pernah rasa apa yang I rasa selama ni. It’s really, really, really hard for me. Okay?

3 comments:

Anonymous said...

betul susah nak tidur ni? *kenyit-kenyit mata

Asfa said...

Heheh gatalnya.

SaddLone said...

u..u.. u kelawar ke? kehkeh