Biarkan.

   
"Kenapa tak tido?"

"Jangan kacau."

"Takkan kena sikit macam tu, nak terasa hati?"

"Kenapa kalau nak terasa pun?"

"Tak rock la macam ni."

"Rock pun, ada hati perasaan pa."

"Hoi. Dulu kau tak macam ni pun."

"Tu dulu."

"So sekarang kau dah jadi lembik la?"

"Lembik?"

"Ha. Lembik. Kau dah tak macam dulu la."

"Dulu aku macam mana?"

"Dulu kau kebal."

"Kebal?"

"Ya... Kau mana peduli pun pasal perasaan orang lain."

"Sekarang?"

"Sekarang kau lembik. Sayang sangat kat dia tu. Bagi semua-semua hati kau kat dia. Kau ingat kalau kau ikhlas sayang dia, dia akan jadi milik kau?"

"Biar. Aku still percaya lagi dengan keajaiban ikhlas."

"Sure kau kena tinggal nanti. Tengok la."

"Hoi Asfajahat! Aku tak boleh tido sebab kau kacau aku la bodoh!"


.


"Hati kau berkecai lagi tak?"

"Benda dah berkecai, mana boleh berkecai lagi, bodoh!"

2 comments:

NA said...

"aku sayang kamu bodoh"-Radit dan Jani

EZAN IDMA said...

kau mmg suke kacau org tido?