Pergi.

   
"Norah, I rindu Hani."

"Olor siannye... call la dia."

"Dia busy. Malas nak kacau nanti dia semak pulak selalu kacau dia."

"Pulak. Text la dia. Cakap you rindu dia."

"Dia tak layan ayat-ayat jiwang. Dia takkan peduli punya."

"Takpe. Sabar ye. You kena sabar. Kalau ade jodoh takkan ke mane punye."

"Maybe takda jodoh la kot. Okay lah nak bagitau tu ja. Dah takda tempat mengadu.

"Hehe takpe. Kalau ade pape text je I, okay? I ade je.


.


"Norah."

"Yup"

"Kalau ajak Hani date lagi okay tak?"

"Yang tu you kena tanye dia sendiri. Kalau dia sudi hari-hari jumpe pun dia tak kisah."

"Ala. Okay sat tengah text dia neh."

"Hehe. Good luck!"


.


"Dia tak nak jumpa."

"Dia kate ape? Dia bagi alasan or memang dia kate tak nak jumpe?"

"Dia reply; Sorry, tak dapat kot."

"Tak tanye nape? Esok kan Lisa stay umah dia."

"Takpa lah. Thanks Norah sebab selalu tolong I. I pun dah betul-betul malas dah."

"You. Jangan la camni."

"Norah, ni dah sampai tahap kita kena terima hakikat, yang sebenarnya ada makhluk Tuhan yang sememangnya tercipta bukan untuk kita. We called it, Redha. Just biarkan dia hilang, biarkan I hilang. Lama-lama nanti dia lupa la I."

2 comments:

NA said...

betul :'(

Asfa said...

Olor sedihnya dia. Jom nangis sampai lebam.