Tiga log.

   
Dialog.


So how's your life? Without me?

      Dull.

      Really?

      Yup.

      You tak cari I sungguh-sungguh. So I pun tak la.

      Bukan takmau sungguh-sungguh. But you ada that guy kan.

      Haha dia? I pun tak tawu la nape you asyik cakap pasal dia.

      Baru sekali.

      Banyak kali dah kot.

      Bila?

      Sebelum ni pun ada.

      Hmm. I jealous.

      Kenape?

      Yala... Asik-asik, dia. Asik-asik, dia. I ni you buat taktau ja kot.

      Hmm... Dia tu kawan I. Hari-hari lepak same-same.

      Memang la. Tapi you sendiri pernah ngaku you suka dia. I nak cakap apa lagi? I memang nakkan you, tapi I kena terima, you deserve someone better than me. I am nobody.

      Kenape cakap you are nobody? ...when you are somebody?

      Somebody to who?

      I don't know.

      I nak tanya.

      Ye?

      You still sayang I?

      Tak tawu.

      Am I somebody to you?

      Jangan tanye. I tak tawu.

      Okay. Thats explain everything.

      Please, jangan pergi dulu. Nothing wrong with you. It's just me.


.


Monolog.


So how's your life? Without me?

      Dull.

      Really?

      Yes! Of course.

      You tak cari I sungguh-sungguh. So I pun tak la.

      I kecik hati oh. You kan ada that guy.

      Haha dia? I pun tak tawu la nape you asyik cakap pasal dia.

      Baru sekali.

      Banyak kali dah kot.

      Bila?

      Sebelum ni pun ada.

      Hmm. I terasa sangat-sangat, you apa tau.

      Kenape?

      Yala... Asik-asik, dia. Asik-asik, dia. 24/7 dia. Tweet you penuh nama dia. I ni you buat taktau ja kot.

      Hmm... Dia tu kawan I. Hari-hari lepak same-same.

      Kawan? Tapi you sendiri pernah ngaku you suka and sayang dia. You lebih sesuai dengan dia. Sebab I am nobody.

      Kenape cakap you are nobody? ...when you are somebody?

      Tak payah jaga hati. I am somebody to no one.

      I don't know.

      I nak tanya.

      Ye?

      You still nakkan I?

      Tak tawu.

      Am I someone special to you?

      Jangan tanye. I tak tawu.

      Okay. Enough. I memang tak pernah ada dalam hati you pun. Thanks.

      Please, jangan pergi dulu. Nothing wrong with you. It's just me.


.


Epilog.


Please, jangan pergi dulu. Nothing wrong with you. It's just me.

      Ini jalan terbaik untuk you, untuk kita. Macam I cakap, I am nobody to you. I orang susah kot. You orang senang. You should go enjoy your life, dengan dia, or dengan sapa-sapa pun. Seriously I tak mampu nak entertain you macam yang dia buat sekarang. I rasa... maybe we're not suppose to be in love at all. But don't worry dear. Kita tetap kawan.

8 comments:

EZAN IDMA said...

bercinta tak smstinye memiliki :)

Asfa said...

Good explaination Ezan.

Anonymous said...

nothings wrong with you. its just me

Asfa said...

Then fix yourself.

NA said...

for what?

Kidd said...

perkataan tak tahu tu biasa digunakan kan? macammana kalau masih nak memiliki?

Asfa said...

NA, for your hapiness. Kidd, beralah tak bermaksud mengalah.

ghost writer said...

jadi kawan pun dah cukup,beb.