Faith.

   
Kenape muncung?

      What?

      Mulut tu, muncung macam hamster dah I tengok.

      Hamster? Cute apa...

      Okay okay. You tengah runsing kan? Okay come citer kat I.

      Malas.

      Ala... Citer la. I tinggal you sorang-sorang kat sini nanti ha.

      Okay. Fine. Memang I tengah runsing.

      Sebab?

      Hani.

      Eh kenape dengan die pulak? You two okay je I tengok. Always happy together.

      I tak tau la. Lately, something happened.

      Ape? You two gaduh? Teruk? Then she dumped you. You, I kan ade.

      Lulu...

      Yes.

      Boleh tak bagi I habiskan cerita?

      Aha... Okay. Sorry. I terlepas cakap pulak. So what happen?

      Hani takda masalah. She's good. She's perfect for me.

      Then? You yang bermasalah? Dalam hati you ada I?

      Siti Nur Lulu!

      Okay okay. Sorryyy... Hehe sambung balik.

      I rasa kan, ada pihak yang always working hard untuk burukkan relationship I dengan Hani.

      Aaa... Okay this one agak suspen. Sape you?

      You nak tau, semalam I buka facebook dia, tiba-tiba takda nama I pun in relationship dengan dia.

      Okay... That move sangat jahat.

      Exactly. Ada lagi.

      Ape you?

      Ada hari tu kan, in one day, tiba-tiba, tiga orang ex I, contact I balik. Tak rasa pelik?

      Eh, jap. Sape yang jahat sangat buat semua benda ni? Jahat gile.

      I rasa... You mesti kenal dia.

      Eh sape ni you? Sape?

      Syaitan.

8 comments:

Anonymous said...

mindset je tu

Asfa said...

Mindset what..?

Pai Mawar said...

Seriously, its hard to find lelaki yg emm i mean novel-type punya org. Maka disebabkan itu it makes me teruja nak baca blog ni,hoho

Asfa said...

I ni novel-type? Sure?

EZAN IDMA said...

hahaa

Anonymous said...

hello novelist :)

Anonymous said...

Hello ex bf :)

Asfa said...

Hello eh sapa ni?